Emstee Finca life

Spanish way of Living      


2018-11-20

Zonnepanelen en de toekomst

Huidige status

Nu het gebruik van zonnepanelen expandeert en er veel geld vrijkomt voor ontwikkeling is het eens goed om de balans op te maken. Waar staan we nu?

De conventionele zonnepanelen met silicium techniek worden het meest toegepast met variabele opbrengsten. Om het maximale er uit te halen is het goed om te weten dat we zonnepanelen hebben met een opbrengst van 200PW/m2 met een totale opbrengst van 300PW voor een goede prijs, en als enige een garantie van 30 jaar op de werking.

Innovatie in dunne film: besparing op arbeid

Door innovatie in folie techniek is mogelijk om met flexibele zonnepanelen te werken. Deze zonnepanelen inclusief lijmlaag kunnen rechtstreeks op de versterkte isolatiepanelen worden aangebracht met een licht gewicht van 2,5kg/m2. De panelen zijn volledig waterproof, bitumen zijn niet meer noodzakelijk

Innovatie in schoonheid

Omdat er nu in de huidige huizenvoorraad steeds meer panelen op daken komen ontstaat er een wildgroei aan panelen op daken, hetgeen het straatbeeld niet echt verfraaid. Dan zijn de zonnepannen een oplossing die perfect kunnen worden gecombineerd met onze bestaande dakpannen als een geheel. Bijkomend voordeel is dat de warmte kan worden benut om water te verwarmen.

Innovatie in de toekomst

Zeker in de landen van Noord Europa is het aantal zonuren niet optimaal. Er is dringende behoefte aan verbetering van de opbrengst/efficiency en verdere prijsverlaging om ze op grotere schaal toe te passen.

Aan de huidige silicum kristallijn technologie wordt nu de perovskiet technologie toegevoegd, waarmee een efficiency van 28% wordt gehaald.Deze hybride technieken worden toegevoegd aan de huidige silicium zonnecellen als een zogenaamde tandemcel, Deze techniek maakt lichtinval mogelijk op 100 x dunnere lagen dan de huidige technieken en ook op goedkopere materialen. De verwachting is dat deze zonnecellen begin volgend jaar productierijp zijn. We houden iedereen op de hoogte zodra we groen licht krijgen.

Tot slot wordt er ook nog met ook met nanostructuren en aluminium oxyde gewerkt als combinatie met de silicium structuren, hier zijn nog geen realisatie data van bekend

Neem contact via 0031-6-24113877 of mail Raloyds@live.nl of bekijk onderstaande link voor de huidige stand der techniek

Zonnepanelen de toekomst

Gemma Lemmen - 12:39:12 @ Dakpannen, Solar dakpan zonnepanelen | Een opmerking toevoegen


77192